Butterscotch Pudding

Crema suprema, combinatia magica dintre whisky si caramel, gustul de care te indragostesti iremediabil, cu doar cateva ingrediente in doar jumatate de ora! Daca nu ati incercat pana acum desertul asta, nu stiti ce ati pierdut. 😉

Va trebuie: 60 g unt, 180 g zahar brun, 650 ml lapte, 3 linguri amidon de porumb, 2 oua, esenta vanilie, 2 linguri whisky si… cativa prieteni cu care s-o impartiti intr-o sambata seara… 🙂

Cum am facut eu: Am topit untul intr-o cratita medie, am adaugat zaharul si am amestecat pe foc pana s-a facut crema. Am dat-o deoparte si m-am ocupat de lapte. Am turnat 50 g intr-un castron peste care am adaugat amidonul apoi ouale si am omogenizat bine. Restul de lapte (600g) l-am turnat putin cate putin peste caramel. Am adaugat apoi amestecul din castron si am revenit cu toata compozitia pe foc amestecand continuu. Dupa ce a dat intr-un clocot am mai lasat putin la foc mic pana s-a ingrosat. Am luat-o de pe foc, am adaugat putina esenta de vanilie si whisky-ul si am turnat crema in cupe. La frigider am lasat-o vreo cateva ore. Puteti s-o serviti cu frisca, sos de ciocolata, inghetata sau chiar s-o folositi in prajituri, tarte sau torturi.

A! Puteti varia cantitatea de whisky. Eu recunosc ca am pus o lingura in plus! 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s