Wonton Soup

Supa Wonton este foarte populara in mai multe bucatarii chinezesti si consta in scufundarea in supa a unor pachetele umplute. Secretul sta in continutul pachetelelor care este foarte consistent si aromat.

Ingrediente: 20-30 foi de aluat Wonton (sau aluat pentru paste), 300 gr carne de porc tocata, 100 gr creveti decorticati, 1/2 lingurita ghimbir ras, 2 linguri de alge, 2 linguri sos de soia, 1 lingura otet de orez, 200 gr ciuperci, 1 albus de ou, 1/2 lingura ulei de susan, 100 gr ceapa verde, 500 ml supa.

Algele se scufunda in apa si se lasa 20 min apoi se taie marunt. Ciupercile si crevetii se taie marunt, se combina intr-un bol cu algele, carnea de porc, se adauga ghimbir, sos de soia, otet de orez, albusul de la 1 ou, se omogenizeaza si se lasa la rece cca 20-30 min. Se intind patratele de aluat, se pune o lingurita de compozitie in mijloc si se unesc colturile opuse lipindu-se bine marginile apoi se lipesc celelalte 2 colturi formandu-se pachetelele wonton. Acestea se scufunda in apa clocotita si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata. Se scot din apa, se pun in bolul de supa, se stropesc cu ulei de susan si se toarna zeama de supa fierbinte. Se decoreaza cu ceapa verde taiata marunt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s