Vinete umplute // Papoutsakia

Papoutsakia sau pantofiori in traducere din limba greaca este o mancare tare dragalasa si gustoasa care ma poarta de fiecare data pe meleagurile insorite si sarate ale Greciei.

Pentru 4 portii avem nevoie de:

4 vinete, 1 ceapa mare, 400gr carne de vita, 1/2 lingurita scortisoara, 1 lingura bulion, cateva fire de patrunjel, 200 gr cascaval, crema bechamel ( 5 linguri faina, 4 linguri unt, 2 cani lapte, 1 galbenus de ou batut, sare, piper, nucsoara)

Vinetele se taie in 2 si se scobesc cu grija. Miezul se fierbe, se scurge bine si se toaca marunt. Intr-o tigae se caleste ceapa tocata, se adauga vinetele, carnea, bulionul, patrunjelul maruntit si scortisoara si se condimenteaza cu sare si piper. Se caleste bine compozitia apoi se aseaza in jumatatile de vinete peste o feliuta de cascaval. Crema bechamel se pregateste separat intr-o craticioara in care am pus la incalzit untul, am adaugat apoi faina, laptele si condimentele si dupa ce am luat-o de pe foc am amestecat in ea galbenusul. Se toarna apoi peste compozitia din vinete. Jumatatile astfel pregatite se aseaza intr-o tava in care am facut un sos dein apa, bulion si ulei de masline si se dau la cuptor pana se rumeneste sosul bechamel.

Sper sa le savurati cu placere! ­čśë

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s