Friptura de porc cu 4 sosuri barbeque // Pork Steak with 4 Barbeque Sauces

Daca mai aruncam o privire prin bucataria americana, este imposibil sa nu ne intampine mirosul de fum, sa nu auzim sfaraitul hamburgerilor sau sa nu dam peste sosuri de toate culorile si pentru toate gusturile.  Nu e greu deloc sa creati o astfel de atmosfera si nici nu aveti nevoie de multe ingrediente.

Pentru grill puteti alege intre carne de porc, pui sau vita si de ce nu carnaciori sau hamburgeri. Eu am cumparat felii de pulpa de porc doar pentru faptul ca mi-au amintit de acele bucati mari de carne pe care le manca bulldog-ul din Tom si Jerry. 🙂 Am condimentat carnea cu sare si piper si am prajit-o putin pe toate partile in cateva linguri de unt apoi am pus-o pe un gratar intr-o tava si am lasat-o in cuptor mult si bine. Daca optati pentru un gratar cu lemne ungeti in prealabil carnea cu unt.

Intre timp am pregatit 4 tipuri de sosuri:

1. Texas Barbeque Sauce:

1 cana ketchup

1/4 cana suc de lamaie

1/4 cana otet

1/2 cana zahar brun

1 lingura chilli

2 lingurite chimen macinat

sare

Amestecati toate ingredientele intr-o cratita si fierbeti timp de 5 minute.

2. Magic Mustard South Carolina Sauce:

1 cana mustar

1 cana otet

1/2 cana zahar

1/4 cana zahar brun

1 lingurita piper negru

1 lingurita chilli

1/2 lingurita piper cayenne

1/2 lingurita sare

1 lingura unt

Se amesteca toate ingredientele, cu exceptia untului, intr-o cratita pentru sos. Se aduc la fierbere apoi sa inchide focul. Se adauga untul amestecand continuu. Cu acest sos puteti unge friptura cat este calda iar restul sa-l serviti alaturi de aceasta.

3. Alabama Style White Barbeque Sauce:

2 cani maioneza

1 cana otet de mere

2 linguri suc de lamaie

2 lingurite piper negru

1/2 lingurita piper cayenne

Amestecati toate ingredientele apoi lasati sosul la frigider cel putin 8 ore. Puteti unge friptura cu cateva minute inainte de a fi gata iar restul de sos sa-l serviti alaturi.

4. California Barbeque Sauce:

2 cani ketchup

1/2 cana mustar Dijon

1/2 cana zahar brun

1/2 otet de orez

2 linguri ghimbir proaspat

1/2 cani ceapa verde tocata

1/2 lingurita piper cayenne

1 lingura sos de soia

1 lingurita ulei de susan

Amestecati ingredientele intr-o cratita pentru sos si fierbeti 5 minute.

Avem carnea rumena, avem 4 sosuri irezistibile, alaturati si o garnitura de cartofi dati prin malai si prajiti  si… pofta buna! Sa nu uitati dupa masa de popcorn cu caramel si un film bun! 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s