Nu de mult am descoperit un site absolut fenomenal pe care il recomand cu toata inima: http://sweetapolita.com/. Merita macar sa aruncati o privire pe fotografii… va veti indragosti iremediabil. Aceasta prajitura este preluata de acolo (http://sweetapolita.com/2011/04/mascarpone-meringue-cake/) si cred ca este cea mai fina si mai gustoasa prajitura pe care am mancat-o vreodata.
Blaturile:
12 albusuri de ou
2+1/2 cani de zahar
1 praf de sare
Se incalzeste cuptorul la 120C. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o compozitie care nu curge. Se intind pe hartie de copt 3 blaturi rotunde de aproximativ 2 cm grosime si 20 cm diametru apoi se coc timp de 2-3 ore. Cand s-au rumenit se inchide focul si se mai lasa in cuptor inca 1 ora.
Glazura de ciocolata:
500 gr ciocolata amaruie
2 cani de smantana
Ciocolata se rupe in bucatele si se aseaza intr-un bol iar smantana se pune intr-o cratita pe foc mic si se amesteca pana se incalzeste. Nu trebuie sa fiarba. Se toarna peste ciocolata si se omogenizeaza apoi se lasa la racit.
Crema mascarpone:
1 cana (250 gr) frisca lichida
2 linguri zahar
1/2 cana (125 ml) Creme de Cacao sau alt lichior de ciocolata
2 cani branza mascarpone
Intr-un bol de mixeaza frisca lichida si zaharul pana se intareste apoi se adauga lichiorul mixand in continuare. Branza mascarpone se pune intr-un bol si se incorporeaza usor frisca.
Asamblarea prajiturii:
Se aseaza un blat meringue apoi se intinde 1/3 din crema mascarpone si 1/3 din glazura de ciocolata. Se repeta de inca 2 ori terminand cu glazura. Se da la rece apoi se taie foarte usor folosind un cutit. Ideal e sa o consumati dupa 1-2 zile daca rezista pana atunci. La mine dupa 2 zile era deja istorie. 🙂
lovely !