Spanakopita

O gustare greceasca, usor de facut dar plina de vitamine, numai buna pentru o duminica in familie! 🙂

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta

1kg spanac

500 g branza feta

1 praz

2 cepe

4 catei de usturoi

2 linguri ulei de masline

2 oua

1 legatura de marar

Mod de preparare:

Se opareste spanacul daca este proaspat sau se lasa la dezghetat si scurs daca este congelat. Ceapa, prazul si usturoiul se calesc in ulei incins pana devin aurii. Spanacul se taoaca nu foarte marunt, se adauga legumele calite, branza feta maruntita, ouale, mararul tocat marunt si se condimenteaza cu sare si piper. Ungem cu putin ulei o tava de marime medie apoi asezam 4 foi de placinta, unse fiecare cu unt topit apoi intindem peste ele jumatate din compozitie. Repetam cu inca 4 foi si restul compozitiei. Acoperim cu foile ramase si ungem cu unt deasupra. Introducem tava in cuptorul incins si lasam 30-40 minute. Se serveste calda sau rece.

Advertisements

5 responses to “Spanakopita

  1. nu stiu daca v-a placut,,dar arata super..

  2. OMG ! cum poate sa arate ! felicitari!!

  3. Multumesc! E delicioasa, sa stiti! 🙂

  4. Arata intr-un fel mare 🙂 nice , trebuie incercata …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s