Rechin la gratar cu sos rozmarin // Grilled Shark with Rosemary Sauce

Iata o reteta greceasca, foarte aromata, gustoasa si sanatoasa. In general, fiind o mare devoratoare de peste, sunt foarte subiectiva si nu am preferinte dar pot sa va spun ca rechinul e un peste pe care il mananc cu placere de fiecare data, indiferent de modul de gatire. Este slab, nu are oase multe si e foarte bun la gust. Daca-i adaugam si un sos aromat si ceva legume sotate, e cu siguranta o nebunie! 🙂

Iata cam ce am folosit si cum am procedat:

4 medalioane rechin

sucul de la o lamaie

1 lingurita praf de usturoi

2 linguri ulei de masline

Pentru sos:

1/2 ceasca ulei de masline

3 linguri faina

1/3 ceasca otet alb

1 lingura de pasta de tomate

2 cani apa

o lingurita usturoi tocat

1 lingurita rozmarin tocat

1 frunza de dafin

sare, piper

Din cate stiu eu grecii prajesc acest peste in ulei incins. Eu am preferat sa-l tin un pic intr-un amestec de 2 linguri ulei de masline, zeama de la o lamaie si 1 lingurita de usturoi praf apoi l-am facut pe gratar. Mi se pare o varianta cu ceva calorii in minus si mult mai gustoasa. Pentru o consistenta mai suculenta si mai putin uscata puteti sa inveliti pestele in folie de aluminiu inainte sa-l puneti pe gratar.

Pentru sos, am incins uleiul, am adaugat faina apoi otetul amestecand continuu. Am adaugat pasta de tomate diluata in apa, usturoi, dafin, rozmarin, sare si piper. Am mai tinut pe foc cateva minute pana cand s-a ingrosat sosul. La final am turnat sosul peste medalioanele de rechin si am servit cu cartofi sotati in unt. Se poate asocia cu orice alte legume, coapte, fierte sau sotate, in functie de preferinte. E bun oricum! 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s