Creveti cu couscous si mazare // Shrimps with Couscous and Peas

Crevetii sunt in general atat de buni incat aproape ca nu mai conteaza ce au pe langa ei…sau daca au ceva…:) Totusi de cate ori gatesc minunatiile astea incerc retete noi. De data asta m-a atras o reteta israeliana, o combinatie de creveti cu couscous si mazare asociate cu un sos de brocoli foarte foarte aromat.

Cantitatile aproximative sunt:

500 g creveti decorticati

250 g  unt

300 g mazare

100 g couscous

Pentru sos:

300 g brocoli

1/2 ceasca parmezan

1 ceasca smantana

frunze de rozmarin si de menta

zeama de la o lamaie

2-3 linguri ulei de masline

2-3 catei de usturoi

sare, piper

Crevetii se prajesc in unt si se scot pe un servetel de bucatarie pentru a indeparta excesul de grasime. Couscousul, fiert 10 minute in apa cu sare apoi strecurat si mazarea, prajita in unt, se amesteca si se condimenteaza cu sare, piper si un pic de zeama de lamaie. Se aseaza pe platou alaturi de crevetii prajiti. Separat se amesteca intr-un blender brocoli fiert si toate celelalte ingrediente pana se obtine o pasta care se serveste alaturi de creveti si garnitura. Pentru o varianta de regim, puteti fierbe toate ingredientele eliminand astfel grasimile. Este la fel de gustoasa si aromata! 😉

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s