Iepure cu bacon si ciuperci // Rabbit with Bacon and Mushrooms

Carnea de vanat este nu numai gustoasa ci si foarte sanatoasa, reduce riscurile aparititei bolilor de inima, scade nivelul de colesterol si asigura necesarul de fier al organismului. Va recomand cu incredere sa mancati vanat de cate ori aveti ocazia si indiferent de modul de preparare.

Pentru pregatirea iepurelui de camp va propun o reteta portugheza cu mustar ciuperci si bacon. Iata cantitatile:

1 iepure curatat, spalat si portionat

sare si piper proaspat macinat

3 linguri mustar iute

3 linguri ulei de masline

200 ml vin alb

1 ceapa mare

300 g bacon taiat cubulete

300 g ciuperci taiate marunt

1 portocala

Iata cum am procedat: Am condimentat bucatile de carne cu sare si piper apoi le-am uns bine cu mustar. Le-am asezat intr-o tava adanca, am turnat uleiul, vinul si am completat cu apa pana am acoperit carnea. Am adaugat ceapa, baconul si ciupercile  apoi am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am bagat-o in cuptor. Dupa aprox 1 ora am scos folia, am intors bucatile de carne si am turnat zeama de la o portocala. Am mai lasat la foc mic 30′ sa se rumeneasca bine. Eu am servit cu sparanghet murat. Puteti servi si cu alte muraturi sau salate de cruditati dupa preferinte si sezon. 🙂 Foarte simplu si comod iar rezultatul este neasteptat de bun!


 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s