Supa de alge // Seaweed Soup

Despre cat de bune si sanatoase sunt algele v-am mai spus cand am facut salata. Ar mai trebui totusi sa stiti ca in Coreea este o traditie ca proaspetele mamici sa manance dupa nastere aceasta supa, renumita pentru continutul foarte scazut in grasimi dar foarte bogat in calciu, fier si proteine. Doctorii o recomanda intrucat imbunatateste considerabil continutul laptelui matern ajutand in acelasi timp la refacerea organismului. Reteta de baza contine doar alge dar eu am adaugat putin piept de pui si cateva urechi de lemn.:)

Iata pe scurt reteta:

250 g piept de pui

30-50 g alge

cateva urechi de lemn

1 ceapa verde

2 linguri ulei de susan

1 lingurita usturoi pisat

2 linguri de sos de soia

sare, piper

Algele se scufunda in apa rece si se lasa 30′. Intre timp taiati carnea de pui si ceapa in bucatele mici si le caliti in uleiul de susan amestecat cu 1 lingura de soia, putina sare si piper. Lasati 1-2′ amestecand din cand in cand. Adaugati restul de sos, algele scurse bine si taiate (daca e cazul) si restul ingredientelor. Mai lasati cateva minute apoi adaugati 2 cani de apa calda, puneti capac si fierbeti 5-10′ la foc mic. Dupa ce e gata puteti servi imediat!

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s