Salata Caesar // Caesar Salad

Salata Caesar, una din cele mai cunoscute salate a fost descoperita de catre bucatarul Caesar Cardini in 1924. Desi astazi o regasim in mai multe variante, se pare ca salata originala cuprindea pe langa salata verde, oua fierte si crutoane, un dressing ce avea la baza sosul Worcestershire. Dupa cum a declarat si fiica bucatarului, la scurt timp dupa decesul acestuia, salata nu continea ansoa, gustul deosebit provenind doar de la sos. Varianta pe care v-o propun eu se apropie destul de mult de ceea ce era salata Caesar acum 80 de ani, cu exceptia faptului ca am adaugat si piept de pui.

Ingrediente:

500 g piept de pui fiert sau fript

1 salata verde mare

200 g parmezan

100 g crutoane

3 oua fierte

Pentru dressing: 4 linguri ulei de masline, 2 linguri sos Worcestershire, zeama de la o lamaie, 1 lingurita usturoi pisat, 1 lingurita mustar, 1 lingurita parmezan, sare, piper

Ingredientele pentru dressing se amesteca intr-un bol. Separat, se taie cubulete sau felii  celelalte ingrediente si se amesteca in vasul pentru salata. Dresingul se toarna deasupra sau se serveste separat. Este buna, hranitoare si cred eu ca nici multe calorii nu are! 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s