Pui Yakitori // Chicken Yakitori

Astazi m-am gandit sa pregatesc frigarui de pui in varianta japoneza. Nu sunt deloc greu de facut, nu necesita prea multe ingrediente si dupa parerea mea sunt foarte sanatoase si foarte gustoase! 🙂

Pentru aproximativ 8 frigarui am folosit:

500 g piept de pui

1 praz

1 ardei gras rosu

1/2 ceasca sos de soia

1 lingurita de zahar

1 lingura ghimbir proaspat tocat

1 lingura usturoi proaspat pisat

1 lingura otet de orez

Intr-o tigaie pentru sos am amestecat usturoiu, ghimbirul, zaharul, sosul de soia si otetul si le-am lasat pe foc aprox 5 min, pana s-a format un sos mai gros. L-am lasat apoi deoparte sa se raceasca. Am spalat bine puiul si legumele si le-am taiat in bucati egale de 2 cm. Le-am insirat pe betisoarele pentru frigarui, alternandu-le, apoi le-am dat prin sos. Am incins gratarul si le-am fript cam 15 minute, timp in care le-am mai uns cu sosul ramas pana l-am terminat. Sunt minunate servite cu orez dar si cu legume, cartofi sau salata! 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s