Sharhat de pui // Chicken Sharhat

O reteta libaneza foarte draga mie, pe care o gatesc si o mananc cu aceeasi placere de fiecare data. Sharhat de pui consta de regula in felii de pui prajite sau pe gratar, cu sos de coriandru, lamaie si usturoi. Am sa va prezint totusi o varianta a acesteia pe care am intalnit-o intr-un singur loc dar care mi-a placut foarte mult si nu am ezitat sa o testez! 🙂

Pentru 4 persoane:

1/2 aripioare de pui

2 oua

50 g faina

50 g pesmet

coriandru, usturoi, lamaie, menta, sare, piper

Se curata aripioarele si se spala bine iar ouale se bat cu putina apa si un praf de sare. Aripioarele se dau prin faina apoi prin ou si in cele din urma prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Intretimp se pregateste sosul. Se da in clocot cca 250 ml de apa apoi se adauga coriandru, suc de lamaie, usturoi pisat, menta, sare si piper cu 2′ inainte de a inchide focul.  Eu pun condimentele din ochi si de cele mai multe ori dupa gust. Ideeal este sa le folositi pe toate proaspete. Se gasesc in supermarket-uri si au o aroma mult mai puternica. Totusi, aveti grija sa nu exagerati cu menta, nu vreti sa transformati sosul intr-un ceai. 🙂 Dupa ce ati prajit aripile, le introduceti in sosul inca fierbinte si acoperiti cu un capac. Lasati 5 min si puteti servi. Merg foarte bine cu cartofi Batata Harra si bineinteles sa nu va lipsesca lipia. Daca faceti “economie” la calorii, va sfatuiesc sa inlocuiti aripioarele pane cu fasii de piept de pui fripte. Este o mancare sanatoasa , aromata si racoritoare, ideala pentru zilele calduroase! 🙂


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s