Umbrelute de pui cu sos libanez // Chicken Umbrellas with Lebanese Sauce

Bucataria libaneza ne surprinde tot timpul prin naturaletea aromelor si complexitatea culorilor, fiecare fel de mancare fiind un adevarat spectacol culinar. Pentru o masa festiva sau un bufet intre prieteni, aceste umbrelute sunt ideale.

Iata ce va trebuie:

pulpite / aripioare de pui

sare, piper, ulei

Pentru sos:

3 linguri smantana

1 lingura crema de branza

1 lingura maioneza

1 lingurita usturoi

1 lingura sos Salsa

1/2  lingurita coriandru

1 lingurita patrunjel

1/2 lingurita rozmarin

sare

In functie de numarul de persoane, alegeti si numarul de pulpite sau aripioare de pui. Acestea se spala bine si li se indeparteaza carnea de pe os pana aproape de baza. Se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei incins. Cand s-au rumenit se scot pe un servetel absorbant pentru a indeparta excesul de ulei. Intre timp pregatim sosul amestecand toate ingredientele. Se pot servi simplu doar cu sos dar merg de minune si cu Tabbouleh si cartofi Batata Harra.


 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s