Pui in 5 culori // 5 Colours Chicken

5 culori, 5 legume, 5 arome si indispensabilul sos de soia- matematica elementara dar bucatarie de specialitate! 🙂

Ingrediente pentru 4 persoane:

1 kg piept de pui

1 ardei capia

1 ardei gras

2 morcovi

100 g ciuperci chinezesti albe

100 g urechi de lemn

2 linguri ulei de masline

1 lingura amidon

2 linguri sos de soia

1 lingurita ghimbir proaspat

1 lingurita usturoi

1 lingurita pasta de ardei iute

1/2 lingurita condiment chinesesc (optional)

sare, piper

Ciupercile se lasa 30 ‘ in apa rece. Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se dau prin amidon si se lasa la marinat in amestec de sos de soia si condimente chinezesti, timp in care pregatim legumele.  Acestea se spala bine si se taie fasii egale. Se incinge uleiul de masline, se adauga ghimbirul, usturoiul, pasta de ardei iute si legumele, se calesc 5-10′ apoi se adauga pieptul. Se mai lasa 10 minute, se adauga 1 ceasca de apa fierbinte, se da intr-un clocot si gata! Se serveste cu orez simplu.


 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s