Creveti in 2 culori // 2 Colours Shrimps

Cand vine vorba de peste sau alte animalute marine eu, personal, nu am limite. Imi plac atat de mult incat timpul afectat curatarii sau prepararii lor nu ma sperie si nu ma descurajeaza. Asadar, rezultatul final al acestei retete va va motiva cu siguranta sa petreceti ceva mai mult timp in bucatarie.

Ingrediente (4 persoane):

500 g creveti

1 albus de ou

1 lingura amidon

2-3 linguri ulei

legume (1 ardei rosu, 1 ardei verde, 1 morcov, 200g ciuperci albe si urechi de lemn).

1 lingurita zahar brun

1 lingurita ghimbir proaspat

1 lingurita usturoi proaspat

1 lingurita pasta de ardei iute

2 linguri sos de soia

1 lingurita otet de orez

2 linguri pasta de tomate

Se marineaza crevetii in amestec de amidon si albus de ou apoi se prajesc in putin ulei incins pana se rumenesc (5-10′). Legumele  si ciupercile (daca sunt uscate, ciupercile se lasa in apa rece 30′) se taie fasii apoi se calesc separat in putin ulei si zahar brun. Se caleste apoi ghimbirul si usturoiul. Cand s-au facut aurii se adauga crevetii prajiti in prealabil, se amesteca pe foc 1′ apoi se adauga sosul de soia si otetul. Jumatate din cantitatea de creveti se scoate pe un platou iar peste cealalta jumatate se adauga pasta de ardei si pasta de tomate si se mai lasa pe foc cca 2′. Se servesc alaturi de legume si cu garnitura de orez simplu sau cu ou. Nu va puteti imagina cat de buni sunt! 😉

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s