Tarta cu mascarpone si struguri // Mascarpone Tart with Grapes

Cateva ingrediente la indemana oricui pot face minuni. Va prezint o reteta simpla de tarta cu struguri, favorita in special in bucatariile din Italia, zona de unde provine si crema mascarpone pe care este musai sa o folositi! ­čśë

Ingrediente:

1 foaie aluat pentru tarta

2 struguri mari

500 g mascarpone

250 ml frisca lichida

6 linguri zahar vanilat

1/2 ceasca de rom sau 1 lingurita extract de vanilie

1 plic gelatina

Se intinde aluatul, se aseaza in forma de tarta, se inteapa cu furculita si se lasa la rece 30′ apoi se coace la foc mediu.Intre timp preparam crema: mascarpone, frisca, zaharul si esenta se mixeaza intr-un bol pana se intareste. Separat se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj, se toarna peste crema si se amesteca. Dupa ce blatul sa racit, se intinde crema in strat uniform. Strugurii se spala bine, se taie in jumatati si se curata de samburi. Se aseaza unul langa altul peste crema si se presara scortisoara peste cei albi si zahar pudra peste cei negri. Se lasa la figider inainte de a se taia.


 


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s