Cartofi umpluti // Stuffed Potatoes

Avand denumirea originara Batatis meschi, aceasta reteta de cartofi umpluti este des intalnita in Egipt. Nu necesita prea multe ingrediente iar rezultatul este delicios!

Cantitatile pe care le-am folosit eu pentru 4 persoane:

1 kg carne tocata de porc

12 cartofi potriviti

1 ceapa mica

2 catei de usturoi

400 ml suc de rosii

patrunjel, sare, piper

Am calit ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei apoi am adaugat carnea. Am condimentat cu sare si piper si am lasar pe foc vreo 20′. Cartofii i-am curatat de coaja si i-am scobit intregi ( daca sunt mai mari ii puteti taia in jumatati)

apoi i-am prajit in ulei incins si i-am scos pe un prosop de hartie pentru a scurge excesul de ulei.

I-am asezat apoi in tava si i-am umplut cu carnea tocata.

Am turnat pe langa ei sucul de rosii condimentat cu sare si piper si am completat cu apa pana pe la jumatatea cartofilor. I-am bagat la cuptor si i-am mai lasat 30-40 min.

Pofta mare!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s